Psihoterapeutul Ana Băianu ni se alătura în cadrul conferinței în calitate de practician. Ea consideră că există aspecte teoretice în viața noastră profesională fără de care nu am putea să ne organizam gândurile și intervenția terapeutică. Recomandarea psihologului invitat este să fim cât mai documentați și cât mai bine instruiți. Lucrul în cabinet înseamnă multe emoții și povești de viață reală. Ana Băianu pune accent pe întâlnirile față în față, fie prin ședințe individuale, fie în grup. Mii de ore de psihoterapie desfășurate de-a lungul ultimilor 15 ani o recomandă ca fiind psihoterapeutul cu cele mai bune rezultate. Energică, pozitivă și foarte bine pregătită, Ana este absolventa școlii de formare în hipnoza clinică și a celei de psihoterapie sistemică. Procesele de psihoterapie pe care ea le conduce durează în medie doi ani și se concentrează în jurul obiectivelor formulate de client. O întâlnire cu Ana vă va provoca multe gânduri oneste menite să vă schimbe viața într-una mai frumoasă și în ascensiune.
La Iași a fondat centrul de psihoterapie Willing care adună laolaltă psihologi cu multiple specializări, logopezi și nutriționiști. Atitudinea colaborativă este menită să susțină clientul în cât mai multe aspecte ale vieții sale.
Dependență și codependență. Povești de viață din cabinetul unui practician
Cum identificăm un dependent și cum îl putem converti la independență?
Sunt mulți cei care dezvoltă adicții la substanțe, însă puțini dintre aceștia reușesc să își definească problema reală care stă la baza unui comportament adictiv. Psihoterapia individuală are ca scop principal explorarea poveștii de viața a pacientului, identificat astfel încât să fie expus întregul tablou al manifestărilor umane de-a lungul timpului. Vor ieși la iveală traume, secrete de familie, relații dezavantajoase și co-dependenții care întrețin cu sau fără voie consumul pacientului nostru. Următorul pas este psihoterapia de grup ce îmbracă două forme: grupul familial în care sunt invitați și co-dependenții și grupul persoanelor cu adicții la același tip de substanță. Care este rolul acestor tipuri de Terapii și după ce principii se desfășoară intervenția? Ce instrumente aduce psihoterapeutul? Despre toate acesta vom discuta în cadrul atelierului cu psihoterapeutul Ana Băianu. Dumneaei așază întotdeauna povești interesante de viața printre relatările teoretice astfel încât învățarea noastră să fie profundă și experiențială.