conferinta

STATE OF THE ART (IV)

Prof. univ. dr. Adrian Opre este președintele Asociației de Științe Cognitive din Romania și profesor universitar în cadrul Departamentului  de Psihologie al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea „Babeș‑Bolyai” din Cluj‑Napoca. Pe lângă formarea academică inițială, finalizată la nivel doctoral în cadrul Universității „Babeș‑Bolyai”, a beneficiat de stagii de formare și cercetare la universități prestigioase din Statele Unite și Europa (Școala Internațională de vară Cognitive Science – Sofia, Bulgaria, Training în tratamentul fobiei prin utilizarea realității virtuale – Facultatea de Psihologie, Universitatea din Washington, Formare în Terapie Cognitiv Comportamentală la Albert Ellis Institute for Rational Emotive Behavior Therapy – New York, SUA, etc.)
Adrian Opre este membru al mai multor asociații științifice și profesionale naționale (Asociația Psihologilor din România, Asociația Română de Terapie Cognitiv-Comportamentală, Institutul Român de Terapii Cognitiv-Comportamentale, Centrul Român de Terapie Rațional-Emotivă și Comportamentală) și internaționale (Societatea Europeană de Psihologie Cognitivă, Asociația Europeană pentru Terapie Comportamentală și Cognitivă, Asociația Americană a psihoterapeuților Cognitiv–Comportamentali, etc.)
Preocupările sale profesionale au vizat, printre altele, elaborarea unor programe de dezvoltare a competențelor socio-emoționale la copii și adolescenți și modalități de compatibilizare a strategiilor de consiliere și psihoterapie cu principiile și practicile religioase creștine.
Până în prezent, a publicat în calitate de autor, coautor și/sau coordonator 10 cărți de specialitate și peste 70 de articole științifice în reviste naționale și internaționale de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.