conferinta

STATE OF THE ART (V)

Col. dr. Vasile Marineanu este psiholog clinician, psihoterapeut de formare cognitiv-comportamentală, formator și supervizor, cu peste 20 de ani de experiență. Este absolvent al facultății de Psihologie din cadrul Universității din București (1996) și doctor în psihologie al aceleiași universități din anul 2001. De asemenea, a absolvit Academia Forțelor Aeriene (1989) și Centrul European pentru Studii Strategice de Securitate „George C. Marshall”, Germania (2001).
Din anul 2014 este șeful Centrului Național Militar de Psihologie și Sănătate Comportamentală, din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Ca psiholog militar, a avut șansa de a participa la activități internaționale în domeniul psihologiei operaționale în caz de dezastre, crize și traume, pe timpul a cinci misiuni în teatrele de operații militare din Bosnia și Herțegovina, Kosovo și Afghanistan. În prezent, este cadru didactic asociat în Departamentul Psihologie al Universității din București, titular al cursurilor de Psihologie clinică și psihoterapie, Pregătire psihologică și Managementul incidentelor critice, Psihologie socială aplicată în domeniul securității naționale.
Vasile Marineanu este președintele fondator al Societății de Psihologie Militară, președinte al Comisiei de psihologie pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Colegiului Psihologilor din România și reprezentant național în Comitetul EFPA pentru Psihologie în caz de dezastre, crize și traume.
Interesele sale de cercetare vizează reziliența și managementul stresului, gestionarea incidentelor critice, intervențiile în situații de criză și dezastre, reintegrarea după evenimente cu potențial traumatic, fiind autor al mai multor cărți, capitole de cărți sau ghiduri operaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.