Conferinta2024

WORKSHOP 3 – Starea de bine a angajaților face bine și organizațiilor – abordarea practică a riscurilor psihosociale și a stresului profesiona

Abstract: Acest workshop prezintă o abordare practică pentru prevenirea și gestionarea riscurilor psihosociale profesionale și a stresului profesional. Aceste aspecte sunt catalogate de angajații din diferite țări europene ca fiind cauzele principale ale problemelor de sănătate legate de locul de muncă. Ele duc la multe zile de muncă pierdute și suferințe individuale, dar și la costuri financiare considerabile. Riscurile psihosociale sunt importante în toate locurile de muncă, de toate dimensiunile si afectează toți angajatii, indiferent de poziția lor sau de sarcinile particulare pe care le îndeplinesc în organizatii. Prevenirea riscurilor psihosociale necesită analizarea modului în care este organizată și gestionată munca și a modului în care oamenii interacționează între ei în contextul muncii.

Worksopul propune un demers de diagnoza și interventie ce se poate personaliza în funcție de nevoile diferitelor organizatii, pentru rezolvarea acestor probleme. “Crearea unui mediu de lucru psihosocial bun” este un proces compus din cinci etape pentru îmbunătățirea mediului de lucru. Deși este destinat în primul rând managerilor, este interesant și pentru angajați și reprezentanții lor, cât și pentru practicienii din domeniul psihologiei sănătății ocupaționale.

Workshopul va oferă un cadru de diagnoză la nivel individual și organizational, pe baza căruia vom analiza factorii de risc psihosociali și impactul lor asupra bunăstării psihologice și vom discuta exemple concrete de actiuni de reducerea stresului, pe baza contribuției creative a participanților. La final, vom prezinta o serie de exemple de bune practice care pot fi folosite pentru a face îmbunătățiri utile și durabile, în avantajul angajaților și al organizațiilor în crearea unui climat psihosocial sănătos.

Delia VÎRGĂ este profesor universitar în cadrul Departamentului de Psihologie al Universității de Vest din Timişoara, fiind doctor în Psihologie al Universității „Babes-Bolyai”, Cluj Napoca. Este director al Departamentului de Psihologie și coordonator al programului masteral în Psihologia muncii, organizatională și a transporturilor (PMOT). Are calitatea de psiholog principal în specialitatea psihologia muncii şi organizaţională, cu o constantă activitate de consultanță organizațională de peste 20 ani.

Este membru al asociațiilor internaționale de profil (EAWOP, EOHP) și membru in Standing Commited for Work and Organizational Psychology la EFPA (2019-prezent). Este delegat din partea EAWOP ca membru asociat al EuroPsy Specialist European Awarding Committee in W&O psychology (S-EAC W&O) (2023-2025). De asemenea, a fost membru al Comitetului Director al Colegiului Psihologilor din România (CPR), în Comisia de Psihologia muncii, transporturi și servicii (2013-2022) și a fost președinte al Asociației Psihologilor Industriali și Organizaționali (APIO) în perioada 2015-2017. Este autor a peste 60 de articole în reviste internaționale și a coordonat 5 granturi de cercetare. Cercetările sale din domeniul psihologiei organizaționale și ocupaționale se centrează pe problematica resurselor personale și relația acestora cu performanța și starea de bine, la diferite categorii profesionale, precum și proiectarea și implementarea intervențiilor pentru îmbunătățirea stării de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.